Τοιχογραφια σε σχολειο

Ζωγραφική σε εξωτερικό τοίχο, σε προαύλιο δημοτικού σχολείου. Ζωγραφίζουμε τους τοίχους του σχολείου για να δώσουμε χαρά στα παιδιά. Η αντιδράσεις τους βλέποντας τη ζωγραφιά είναι κάτι συγκλονιστικό! Δουλεύουμε όταν είναι κλειστό το σχολείο, και τα παιδάκια από έξω κολλάνε τις μουρίτσες στα κάγκελα και παρακολουθούν την εξέλιξη του έργου. Τα επιφωνήματα θαυμασμού, τα συγχαρητήρια, και οι ατάκες δεν λείπουν… «τέλειο», «άπαιχτο», «φανταστικό», «το σχολείο μας είναι τέλειο», «το σχολείο μας είναι φανταστικό»… ένας φιλαράκος, γύρισε σπίτι του τρέχοντας και έφερε τη γιαγιά του να της δείξει «έλα να δεις τι φτιάχνουν στο σχολείο μας!»

Το σχολείο τους!!! Το δικό τους σχολείο, ο χώρος τους! Ενθουσιάζονται που τον βλέπουν να αποκτά κάτι το ιδιαίτερο, κάτι όμορφο… ενθουσιάζονται με τα χρώματα, με μια απλή εικόνα, μερικές μαργαρίτες και λίγες πεταλούδες. Τί θα γίνει αν τους δώσουμε κάτι περισσότερο;

Σκέφτομαι λοιπόν, τι σημαίνει η τέχνη για τα παιδιά, και ποια η σημασία της στην παιδεία και γενικά στην ανατροφή των παιδιών; Σίγουρα όλα συμφωνούν ότι ομορφαίνει το σχολείο τους, ο χώρος τους. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Μαθαίνοντας να ζουν με την τέχνη, καλλιεργούν την αισθητική τους και μαθαίνουν να αγαπούν το ωραίο. Όποιος αγαπάει και αποζητάει το ωραίο γύρω του, δεν πετάει τα σκουπίδια όπου νά’ναι, δεν μουτζουρώνει με σπρέι τον τοίχο του απέναντι, δεν σπάει τα παγκάκια της παιδικής χαράς, γιατί θέλει να περιβάλλεται από όμορφες εικόνες.

Η τέχνη ως μέρος της εκπαίδευσης, είναι για τα παιδιά ότι και τα αρχαία ελληνικά. Ίσως δεν τα βοηθήσουν να κερδίσουν αργότερα τη ζωή τους, θα τα βοηθήσουν όμως να καλλιεργήσουν το πνεύμα τους και να κερδίσουν την  ποιότητα της ζωής τους.

ζωγραφική σε εξωτερικό τοίχο σχολείου, ζωγραφική παιδικών δωματίων, παιδικές τοιχογραφίες, ζωγραφική σε τοίχο ζωγραφική σε εξωτερικό τοίχο σχολείου, ζωγραφική παιδικών δωματίων, παιδικές τοιχογραφίες, ζωγραφική σε τοίχο