Παραθυρο με θεα στη Μονεμβασια.

Η συγκεκριμένη  κουζίνα ήταν αρκετά αδικημένη όχι μόνο λόγω περιορισμένων διαστάσεων, αλλά και λόγω έλλειψης παραθύρων και φυσικού φωτός, μια και βρίσκεται κάτω από τη σκάλα που οδηγεί στους πάνω ορόφους.

Το τραπέζι για το καθημερινό φαγητό της οικογένειας  είναι τοποθετημένο με την μία του πλευρά να ακουμπάει στον τοίχο. Έτσι όσοι κάθονταν γύρω από αυτό δεν έβλεπαν παρά μόνο έναν γυμνό τοίχο. Οι συμβατικές λύσεις διακόσμησης (κορνίζες, φωτογραφίες), δεν ικανοποιούσαν αισθητικά την ιδιοκτήτρια που περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας εδώ, και ήθελε μια λύση που να της φτιάχνει, όπως είπε, τη διάθεση. Επιλέχθηκε λοιπόν να ζωγραφιστεί ένα ανοιχτό παράθυρο πάνω από το τραπέζι για να αναπνεύσει ο χώρος.

μετά

Χρησιμοποιήθηκε μια τεχνική faux finish σε όλον τον τοίχο ώστε να  γίνει πέτρινος, στοιχείο που ταιριάζει τόσο στο στυλ του σπιτιού όσο και στο θέμα.  Η θέα στο παράθυρο  είναι από τη Μονεμβασιά, αγαπημένο προορισμό της ιδιοκτήτριας.

πριν