Τοιχογραφιες

Η ζωγραφική στον τοίχο εξελίχθηκε ανά τις εποχές σε μια σημαντικότατη μορφή τέχνης. Στη σύγχρονη έκφρασή της χρησιμοποιήται για διακοσμητικούς λόγους σε επαγγελματικούς ή ιδιωτικούς χώρους, και όπου επιδιώκεται ένα καλλιτεχνικό, εντυπωσιακό, και ιδιαίτερα υψηλής αισθητικής αποτέλεσμα.

2500 € (2,70 x 2,70)

2500 € (2,70 x 2,70)

800 €

800 €

ζωγραφική τοίχου εφηβικού δωματίου, τοιχογραφία λουλούδια, ταπετσαρίες τοίχου

διακοσμητική ζωγραφική σε τζάκι τεχνοτροπίες

ζωγραφική σε τοίχο, τοιχογραφίες, ζωγραφική σε γύψινο θόλο, ζωγραφική παιδικών δωματίων

Ζωγραφική σε γύψινο θόλο, σε οροφή μπάνιου «βυθός»

τοιχογραφία ελιά, ζωγραφική παιδικών δωματίων, παιδικές τοιχογραφίες, ζωγραφική σε τοίχο, διακόσμηση παιδικού δωματίου

Ζωγραφική και φύλλα ασημιού

τοιχογραφίες, ζωγραφική σε τοίχο, murals, frescoes, trompe l'oeil

Trompe l’ oeil: Ξεγελώντας το μάτι… ή αλλιώς η τέχνη της παραπλάνησης!

Τοιχογραφίες που αλλάζουν τις αναλογίες του χώρου, επεμβαίνοντας οπτικά στην προοπτική του. Χρησιμοποιώντας άριστη γνώση της προοπτικής, καθώς και τις εναλλαγές του φωτός και της σκιάς (chiaroscuro), δημιουργείται ένα εξαιρετικά ρεαλιστικό τρισδιάστατο έργο – μια οπτική πλάνη που, ξεφεύγοντας από την απλή δυσδιάστατη απεικόνηση, εισχωρεί στον χώρο ή τον προεκτείνει παρασύροντας το βλέμμα έξω αυτόν. Αξιοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητες αυτής της τεχνικής, μπορούμε να επέμβουμε οπτικά στις διαστάσεις του χώρου. Μπορούμε να προσθέσουμε αρχιτεκτονικά στοιχεία (παράθυρα, πόρτες, καμάρες), να φέρουμε τη συνέχεια του κήπου μέσα στο σπίτι, να προσδώσουμε ύψος σε ένα σχετικά χαμηλοτάβανο δωμάτιο, πλάτος σε ένα στενό διάδρομο, ή βάθος σε μια περιορισμένη είσοδο αλλά και να κρύψουμε ατέλειες όπως κολώνες, δοκάρια ή εσοχές.

τοιχογραφία σε εξωτερικό τοίχο

Όταν η διακόσμηση με συμβατικό τρόπο (κορνίζες, φωτογραφίες) δεν μας ικανοποιεί αισθητικά, ανοιχτά παράθυρα με θέα, πόρτες που ανοίγουν σε βεράντες, περάσματα στον κήπο, ουρανός στις οροφές, είναι μόνο μερικές από τις ιδέες που μπορούν να δώσουν στον χώρο νέες διαστάσεις και αξία.